RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Відомий журналіст пояснив важливість слів експерта МДІМВ про авіаудари РФ по Україні

Користувачі соціальних мереж продовжують активно обговорювати заяву провідного експерта Центру військово-політичних досліджень МДІМВ (університет МЗС Росії) Михайла Александрова про те, як Росія повинна діяти проти України і захопити її частину.

Відомий журналіст Віталій Портніков у своїй колонці на "Радіо Свобода" пояснив, чому слова Александрова є важливими для України.

Портніков вважає, що важливість слів професора полягає в тому, що вони практично збігаються зі сприйняттям українцями війни проти РФ. За словами журналіста, в Україні конфлікт на Донбасі сприймають як війну з Росією, не інакше. Саме тому такі відкриті заяви з РФ важливі не тільки для українського суспільства, а й для розуміння ситуації в цілому, говорить Портніков.

"Александров виголосив слова, яких у Києві очікували з тієї самої хвилини, як "ввічливі чоловічки" з'явилися в тоді ще вільному Криму. Слова, що в перекладі з політологічного звучать страшно і просто: ми вас знищимо і поневолимо. Будете працювати на нас. Слова, які куди зрозуміліше і чесніше, ніж будь-які балачки про горезвісний "російський мир", - пояснив журналіст.

Раніше "Апостроф" писав, що на заяву Александрова відповів депутат Ради Дмитро Тимчук.