RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На порозі великої війни: у РФ зробили тривожну заяву щодо ракет Китаю біля російських кордонів

Російський політолог Андрій Піонтковський провів паралель між заявою Кремля про відсутність загрози для РФ від розміщення Китаєм балістичних ракет біля кордону з Росією з заявою ТАРС від 14 червня 1941 року про міцну дружбу СРСР з нацистською Німеччиною.

Про це Він написав на своїй сторінці в Facebook.

У коментарі "Апострофу" російський політолог нагадав заява ТАРС від 14 червня 1941 року.

"ТАРС заявляє, що: за даними СРСР, Німеччина також неухильно дотримується умови радянсько-німецького пакту про ненапад, як і Радянський Союз, через що, на думку радянських кіл, чутки про намір Німеччини порвати пакт і здійснити напад на СРСР позбавлені всякої ґрунту, а що відбувається в останній час перекидання німецьких військ, що звільнилися від операцій на Балканах, у східні та північно-східні райони Німеччини пов'язана, мабуть, з іншими мотивами, що не мають стосунку до радянсько-німецьким відносинам", - відзначив Піонтковський.

Також він навів і офіційний коментар Кремля з приводу ракет КНР в районі кордону з РФ.

"У Кремлі не розглядають розміщення китайських балістичних міжконтинентальних ракет Дунфен 41 біля кордонів з Росією в якості загрози. Які-небудь дії в плані розвитку збройних сил Китаю, якщо ця інформація відповідає дійсності, то, принаймні, військове будівництво в Китаї не сприймається як загроза для нашої країни. Китай є стратегічним союзником і партнером Росії як в політичному, так і в торговельно-економічному плані, і в Москві дорожать цими відносинами", - пише Піонтковський.

Як повідомляв "Апостроф", експерт МЦПД пояснив розміщення Китаєм балістичних ракет біля кордону з Росією.