RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Ходорковський назвав головну проблему путінської Росії

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський вважає, що головною проблемою режиму президента РФ Володимира Путіна є відкладання вирішення безлічі проблем в країні.

Про це він сказав в ході дискусії на тему зростання популярності правоконсервативної ідеології, матеріали якої опубліковані на сайті створеного Ходорковським правозахисного проекту "Открытая Россия".

"На мій погляд, головна проблема, яку зараз породжує Путін і його режим перед російським суспільством, полягає в тому, що, ставши на позицію консерватизму, — а я все-таки стосовно до російської практики праву сторону політичного спектру розглядаю не як фашизм, а як консерватизм, — він призводить до того, що відбувається відкладання вирішення проблем", - сказав опозиціонер.

Ходорковський також звернув увагу на проблеми в російській системі освіти, зокрема, проблему з корупцією. На його думку, нинішній контингент студентів на наступному етапі призведе до різкого зниження кваліфікації людей в РФ.

"Чим далі ми зберігаємо цей консервативний порядок, тим до більших наслідків ця проблема призведе", - зазначив політик.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці минулого року заява Михайла Ходорковського про те, що українці готові піти на компроміс з РФ з приводу окупованого Криму, викликала гнів користувачів українського сегменту соціальних мереж.