RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Відмовтеся від Путіна: російський журналіст дав пораду елітам Кремля

Позбавлення російськими елітами влади президента країни Володимира Путіна і призначення на його місце нової фігури стабілізує внутрішньополітичне становище в РФ і поліпшить її позиції на міжнародній арені. Таку думку в статті на "Радіо Свобода" висловив російський журналіст Олег Кашин.

Він закликав нового главу адміністрації президента Росії Сергія Кирієнка "пояснити" Путіну, що його час минув і треба поступитися своєю посадою.

"Тут дійсно немає нічого фантастичного. Вони усі прекрасно можуть обійтися без нього, навіть ті, хто зобов'язаний своїм багатством і становищем персонально йому - навпаки, може бути, саме вони повинні бути зацікавлені у позбавленні від Путіна в найпершу чергу, тому що сьогодні вони усі, від Ротенберга до Дюміна, всього лише його люди, а завтра, без нього - вже самостійні гравці. Сьогодні він може відібрати у них все. Без нього вони стануть більш захищеними ", - написав Кашин.

За його словами, відмова від Путіна дасть Росії потрібний їй "оперативний простір" у зовнішній політиці. "Усі зав'язані Путіним вузли виявляться моментально розрубаними, всі протиріччя обнуляться, атмосфера ненависті проллється теплим дощем", - вважає журналіст.

Він нагадав, як відставка Бориса Єльцина у 1999 році стабілізувала політичну систему РФ, значна частина нестійкості якої було зумовлено "персональними особливостями і конфліктами колишньої першої особи".

"Пішов Єльцин, і відразу виявилося, що і Шаймієв не сепаратист, і Зюганов не опозиціонер, і Березовський не сірий кардинал. Все налагодилося моментально, і Боос, який погрожував Єльцину долею Чаушеску, став лояльним калінінградським губернатором", - зазначив Кашин.

На його думку, відмова від Путіна зніме відразу всі існуючі внутрішньополітичні протиріччя.

"Виявиться, що найбільш непримиренних супротивників влади захищала від лояльності їй тільки путінська особистість, і будь-якій іншій першій особі вони будуть готові присягнути нє дивлячись", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше перший президент України Леонід Кравчук заявив, що президент РФ Володимир Путін може залишитись без влади за один день.