RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У РФ розігрався скандал через втрату військовим секретного вантажу в Сирії

У Росії розігрується скандал навколо судового процесу над військовим, який втратив секретний вантаж в Сирії.

Що саме втратив рядовий контрактної служби Артем Хілько не повідомляється, тому що це є таємницею слідства. Однак відомо, що місцем здійсненого злочину називається Сирійська Арабська Республіка.

Сам Хилько визнав свою вину, але його справа так і не потрапила на розгляд до суду по суті. Військові суди не можуть визначити, хто саме повинен зайнятися процесом. Спочатку документи були направлені в Московський окружний військовий суд, потім Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону. Але і там відмовилися розглядати справу. Військовий прокурор Південного військового округу генерал-лейтенант юстиції Сергій Коломієць заявив, що справу було прийнято з порушенням норм закону. На його думку, рішення у справі Хілько повинен приймати Московський суд, так як збиток був нанесений Міноборони, а сам підсудний живе в підмосковному Наро-Фомінську. Але скаргу генерала відхилили.

Справу вдалося повернути в Московський суд тільки після втручання головного військового прокурора Сергія Фридинського, який звернувся у військову колегію Верховного суду.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі повідомили про підрив російських "відпускників" на БТР в Сирії.

За матеріалами "Ъ".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: