RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пропаганда дає збій: Орєшкін зробив важливе спостереження про ставлення росіян до України

Російська пропагандистська машина починає втрачати свій вплив на настрої російського населення. Так думку висловив у колонці на "Апострофі" російський політолог Дмитро Орєшкін, коментуючи дані соцдослідження, які свідчать, що тільки 64% росіян вірять в те, що в Україні відбувається "громадянська війна".

"Третина росіян, які залишаються від цих 64% і не вірять в" громадянський конфлікт "в Україні, це дуже навіть багато. У Росії проживає 145 млн осіб, значить третина - це майже 50 млн", - зазначив Орєшкін.

За його словами, це десятки мільйонів людей, які виявляють здатність до самостійного пошуку інформації, що перевищує аналогічні показники у СРСР.

"З тих людей, які самостійно здатні шукати інформацію і робити висновки - зазвичай це чверть. Хто Путіна підтримує: 80 на 20. Звичайний принцип Парето. А тут ціла третина! Насправді, це знак того, що російська громадська думка занурюється в певний когнітивний дисонанс", - підкреслив політолог.

"Українцям, цей показник може здатися, що це дуже мало, а мені здається, що це - дуже багато", - підсумував Орєшкін.

Нагадаємо, на думку європейських експертів, Росія втратила фактор несподіванки і анонімності в інформаційній боротьбі з країнами Заходу.