RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Кремлі зробили заяву щодо набору "росіян" на навчання НАТО

Прес-секретар президента РФ прокоментував набір "російських" статистів на навчання НАТО в Німеччині.

"Є спецслужби, є розвідка, є військова розвідка. Переконаний, що вони володіють всією необхідною інформацією", - цитує Пєскова ТАСС.

Він додав, що в Кремлі не стежать за цією ситуацією.

У той же час, інші російські чиновники не так спокійно відреагували на набір статистів, що зображують "російських" на навчаннях Північноатлантичного альянсу.

На думку глави комітету Державної думи РФ Леоніда Слуцького, це є ознакою відпрацювання можливих бойових дій проти Росії. "Якраз очевидно: відпрацювання можливих бойових дій проти потенційного супротивника - Росії", - заявив Слуцький РИА "Новости".

З цією думкою згоден і член комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Олексій Пушков.

"Навіщо НАТО навчання в Німеччині з "російськими статистами", які зображують мирне населення?! Відповідь одна: підготовка солдатів до дій на території Росії", - написав він у своєму Twitter.

Він також підкреслив, що Москва повинна висловити свою позицію щодо цих навчань по лінії МЗС, Міноборони і Ради Росія - НАТО.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше у Німеччині почався набір статистів, що зображують російськомовне мирне населення, на навчання НАТО, які в квітні відбудуться у Баварії.