RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Навальний не впорався з роллю: експерт розповів про небезпечну для Кремля тенденцію

В результаті мітингів проти корупції, які пройшли у Росії 26 березня, а також реакції на мітинги далекобійників, Кремль отримав двох дуже небезпечних ворогів - молодь і Дагестан, що свідчить про провал стратегії глави адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка щодо очолення "руху опору". Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський блогер і аналітик Володимир Голишев.

За його словами, після проведення антикорупційних мітингів контекст для відставки Дмитра Медведєва з поста прем'єр-міністра набагато гірше, ніж до них - оскільки це буде виглядати, як вимушене дію з боку влади, вчинене під тиском учасників протесту.

Крім того, на думку Голишева, Кремль "зробив своїми ворогами дуже небезпечний регіон (Дагестан) і дуже небезпечне покоління (до 16-ти і старше)".

Однак головним результатом мітингів 26 березня, вважає експерт, стало те, що суспільство подолало соціальну апатію, в яку впало після провалу "білострічечних" протестів 2012-2013 рр.

"Навальний явно не впорався з роллю маніпулятора (з роллю зазивали - ще туди-сюди) - про Дімона всі швидко забули. Гроші на вітер", - підсумував Голишев.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, у центрі Москви проходить несанкціонована владою акція протесту, учасники якої були затримані російської поліцією.