RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

У МВС Білорусі дивно відреагували на історії з Вітебською і Гомельською "народними республіками"

Відділ внутрішніх справ адміністрації Центрального району Гомеля відмовився порушувати справи проти творців груп в "ВКонтакте" "Вітебська Народна Республіка" і "Гомельська Народна Республіка". Про це повідомляє "БелаПАН", посилаючись на відповідь МВС білоруському журналісту Костянтину Жуковсому на його заяву про існування в соціальних мережах груп, спрямованих на роз'єднання Білорусі.

У листі за підписом начальника ОВС Володимира Мелешка йдеться про те, що міліція провела перевірку і ухвалила рішення припинити справу про адміністративне правопорушення, оскільки "у зазначених групах екстремістських висловлювань, спрямованих проти державного ладу Республіки Білорусь, не знайдено".

Також в листі повідомляється, що в рамках перевірки встановити осіб, які створили ці групи, не виявилося можливим.

Лист складено на білоруській мові, правда, з кількома помилками.

"Вважаю, що міліція не права, і ці групи, особливо вітебська, пропагують справжній сепаратизм, тому буду оскаржувати це рішення", - відзначив Жуковський.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер Гаррі Каспаров спрогнозував спроби анексії Білорусі з боку РФ. Подібного розвитку ситуації не виключили і в американській аналітичній компанії Stratfor.