RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тимчук пояснив, чому Путіну вигідний теракт в пітерському метро

Військовий експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вважає, вибух в метро Санкт-Петербурга міг бути організований російськими спецслужбами.

Про це експерт повідомив у коментарі "Апострофу".

На його думку, така подію президент РФ Володимир Путін може використати в якості цементування суспільства навколо чинної влади напередодні виборів, що наближаються.

"Показати, що у Росії є вороги і вони не дрімають — це те, про що постійно говорить Кремль. Цілком можуть такі теракти бути організовані самою ФСБ. Я абсолютно не виключаю такий варіант", - зазначив Тимчук.

Також він вказав на те, що теракти дозволять владі "затискати гайки по всіх фронтах", і це явно на руку "гебистському режиму, який існує в Росії".

"Вони навряд чи будуть звинувачувати західні спецслужби — Путін розуміє, що це абсолютно смішна версія. Тому буде версія Кавказу, що із задоволенням з'їсть російське суспільство. Друга версія — спливуть якісь українські спецслужби та візитки Яроша", - припустив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що теракт в метро може бути пов'язаний зі страйком далекобійників в Дагестані.