RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Історія з "шахтами" не прижилася: журналіст розповів про безглузду версію у РФ про зброю на Донбасі

У Росії набирає популярність нова версія про походження важкого озброєння у бойовиків з терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка". Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у росіян з'явився новий доказ того, що в Україні йде "громадянська війна", а не військова агресія РФ. Йдеться про те, що українські військові нібито самі продають зброю і військову техніку бойовикам, як це робили російські офіцери під час чеченських воєн.

"Останнім часом вимальовується ось така інтерпретація: українці самі продають "ополченцям" зброю і військову техніку. Питаю, де логіка в цьому. Тим більше, що у росіян, які контролюють Донбас, за безглуздим збігом, озброєння і модифікації танків, яких ніколи не було в Збройних Силах України, але це все стоїть на озброєнні у російській армії.

Відповідь: ну як же російська армія продавала зброю в Чечні своїм противникам, особливо у першу кампанію, значить і у вас так", - розповів Цимбалюк.

"Версія про "шахти"не особливо прижилася тут. ДБ. Класиків читайте: Україна - не Росія", - додав журналіст.

Нагадаємо, раніше Цимбалюк повідомив про цікавий інцидент з депутатом Державної думи РФ, який відмовився підтримати парі про наявність на Донбасі складів з важким озброєнням, яке нібито захопили бойовики "ДНР" і "ЛНР".