RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Військовий експерт розповів про розпалювання Кремлем в Білорусі ненависті до українців

Російські спецслужби через підконтрольні їм ЗМІ розпалюють у Білорусі антиукраїнські настрої, крім того, з подачі спецслужб РФ до антиукраїнської риторики вдається і президент країни Олександр Лукашенко. Про це йдеться в матеріалі військового експерта Ігоря Федика, опублікованому на "Крим.Реаліі".

Експерт перераховує повідомлення в білоруських ЗМІ, де Україна подається, як нестабільна країна, яка перебуває під контролем радикалів і нацистів, і яка нібито загрожує спокійному Білорусі.

За словами Федика, у всіх антиукраїнських сюжетах в ЗМІ легко впізнається російський стиль розпалювання ворожнечі, неодноразово використаний проти України на Донбасі і в Криму. Деякі сайти, такі як українофобський "БелВПО" - взагалі знаходиться на території РФ.

Ще однією ознакою, який вказує на роботу російських "фахівців" - це спроби провокацій на україно-білоруському кордоні. Зокрема, мова йде про інформацію про спробу прориву з України джипу зі зброєю і вибухівкою, який нібито мав місце перед мітингами опозиції.

Не гребує антиукраїнською риторикою і президент Білорусі Олександр Лукашенко, який прямо заявив про підготовку в Україні бойовиків для зміни влади в Україні.

На думку військового експерта Ігоря Федика, за інформаційними атаками проти України стоїть рука не Мінська, а Москви, оскільки головним вигоди одержувачем антіукранской істерії є Кремль.

"По-перше, в результаті активної антиукраїнської пропаганди, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та намагань нав'язати в Білорусі ідеї "русского мира", Кремль отримує дивіденди у вигляді закоренілої фобії білорусів не тільки щодо України, але і всього українського.

По-друге, інформаційне вкидання про причетність до подій в Білорусі українських праворадикальних організацій, спецслужб, наявності на території України баз для підготовки бойовиків, Кремль намагається сформувати в білоруському суспільстві образ України-агресора.

По-третє, активним використанням в своїх фейках теми українських націоналістичних організацій кремлівська пропаганда в черговий раз намагається нав'язати білорусам (і не тільки) думку про те, що Україна - це фашистсько-неонацистське державне утворення.

По-четверте, інформаційні вкидання про групи бойовиків, які нібито надсилаються в Білорусь співробітниками державних установ України та членами пропрезидентської політичної сили, очевидно, спрямовані на погіршення білорусько-українських відносин на вищому рівні.

По-п'яте, сьогодні по всьому західному кордоні України Кремль створює своєрідну ланцюг нестабільності провокації з Білорусі є одним з її основних ланок. Так, ні для кого сьогодні не секрет, що за іншими ланками цього ланцюга - всеукраїнськими провокаціями в Польщі, як і за антипольськими - в Україні та ін. - стоїть Кремль.

Підсумовуючи все вищесказане, можна з упевненістю сказати тільки одне: сьогодні в Кремлі питання активного використання Білорусі для агресії проти України надано зелене світло. З огляду на це, в подальшому слід очікувати тільки посилення всеукраїнських провокацій з використанням білоруського плацдарму. Особливо загрозливим може бути період напередодні спільних російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017», - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше у Білорусі вказали на дивність із зустріччю Путіна і Лукашенка.