RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Один есмінець США, як весь ЧФ РФ: експерт розповів, як розкрилася військова слабкість Путіна

Ракетний удар всього двох есмінців США по авіабазі "Шайрат" у Сирії наочно продемонстрував несумірність військових можливостей Москви і Вашингтону. Про це написав російський військовий експерт Павло Фельгенгауер у своїй колонці в "Новой газете".

"Есмінці USS Porter і USS Ross продемонстрували відмінну скорострільність і бойову міць, запустивши за 14 хвилин 59 крилатих Tomahawk по цілям у Сирії. Нашому ВМФ, щоб запустити пару десятків "Калібрів-НК", доводилося збирати цілу флотилію.

За бойовою потужністю і ефективністю один американський есмінець (в США їх зараз 63 шт. і ще 22 крейсера) сумірний з усім Чорноморським флотом, і ця неприємна подробиця псує піар-картину світу, ретельно промальовану російськими військово-патріотичними піар-відомствами", - підкреслив експерт.

Він також зазначив, що твердження російського військового відомства про те, що до сирійської авіабази долетіло всього 23 американських ракети, виявили неспроможність новітніх російських радарів контролювати політ хоч і модернізованих, але конструктивно старих Tomahawk.

"Розсерджене Міноборони оголосило, що з 8 квітня закриває спеціальну гарячу лінію з Пентагоном і не буде виконувати меморандум про запобігання випадкових зіткнень в Сирії. Це, втім, знову піар: неспіврозмірні військово-технічні можливості сторін, і розрив такий, що треба реально бути мазохістом -самовбивцею, щоб вплутатися в бійку з США", - підсумував Фельгенгауер.

Про розвінчання міфу про потужності армії РФ, який так довго і наполегливо створювали у Кремлі, читайте у матеріалі "Розгром Путіна у Сирії, або чому ракетний удар став "битвою під Ватерлоу", опублікованому на" Апострофі".