RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Колишній офіцер ФСБ пояснив, навіщо Путін влаштував смертельний теракт у Пітері

Теракт у метро Санкт-Петербургу від 3 квітня, в результаті якого загинуло п'ятнадцять осіб, було здійснено Федеральною службою безпеки РФ руками ісламістів, щоб зняти з порядку денного протестні настрої у російському суспільстві. Таку думку висловив екс-офіцер ФСБ Ілля Богданов в інтерв'ю "Обозревателю".

"ФСБ руками ісламістів здійснила цей теракт. З огляду на можливості співробітників по лінії захисту конституційного ладу і боротьби з тероризмом: повний безліміт на використання техніки, широке коло повноважень плюс агентура у всіх цих терористичних угрупованнях - все під контролем", - заявив Богданов.

На підтвердження своїх слів він зазначив, що жодна з груп ісламістів не взяла на себе відповідальність за теракт.

Богданов також розповів, що під час навчання їм показували фільм "ФСБ підриває Росію", в якому російська спецслужба звинувачується в організації терактів у Росії у 1999 році.

"Ми розбирали на 5-му курсі як елемент підривної діяльності західних спецслужб проти Росії. Конспектувати, чому там все неправильно. Хоча зрозуміло, що все так і було - ФСБ підірвала ці будинки", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора 19 квітня, підозрюваний в організації теракту в метро Санкт-Петербурга Аброр Азімов спростував своє зізнання у злочині, однак Басманний суд Москви ухвалив рішення про взяття його під варту.