RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Порошенко або Сорос: Іноземцев висміяв заяву глави ФСБ про замовника теракту у Петербурзі

Відомий російський економіст і соціолог В'ячеслав Іноземцев висміяв заяву глави Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександра Бортнікова про встановлення замовників теракту, який був здійснений в метро Санкт-Петербурга 3 квітня.

Раніше, спілкуючись з журналістами, Бортніков заявив, що правоохоронним органам вдалося встановити замовника теракту в метро Санкт-Петербурга. "Встановлено", - заявив він журналістам у відповідь на відповідне питання.

При цьому, деякі російські ЗМІ, привели слова глави ФСБ так: "практично встановлено". Ім'я можливого замовника Бортніков не уточнив.

У той же час, як повідомив РБК співрозмовник у Національному антитерористичному комітеті РФ і підтвердило джерело, знайоме з ходом справи, ФСБ і СКР перевіряють на причетність до теракту ідеологів організації "Ісламська держава". За словами джерел, організаторів атаки могла надихнути пропаганда з-за кордону, у тому числі, від Іслама Атабіева на прізвисько "Абу Джихад".

Нагадаємо, сьогодні, 20 квітня, стало відомо про те, що затриманий в Москві Акрам Азімов, старший брат обвинуваченого в організації теракту в метро Санкт-Петербурга Аброр Азімова, дав свідчення про причетність до вибуху.