RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна відповіла протестом на форум окупантів з європейськими політиками в Криму

Міністерством закордонних справ України висловило рішучий протест РФ у зв'язку з проведенням 20-22 квітня 2017 року так званого "Ялтинського міжнародного економічного форуму" в окупованому Криму, в якому взяли участь європейські політики.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

"Вкотре наголошено, що проведення згаданого заходу є грубим порушенням Російською Федерацією державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, у тому числі Статуту ООН, Резолюцій Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року та "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь" A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Також МЗС зажадав від РФ вжити невідкладних заходів щодо відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, а також припинити практику проведення без згоди України будь-яких заходів на її території.

Як повідомляв "Апостроф", кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон заявив, що Крим історично є територією Росії, а Україні не варто розраховувати на його повернення.