RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Водоканальна народна республіка: соцмережі висміяли інцидент з військовими в РФ

У селищі Муліне Нижегородської області РФ озброєні солдати на бронетехніці захопили водопровідну станцію, щоб наповнити водою автоцистерни.

Про це пише російське видання "Коммерсант".

18 квітня співробітники водопровідної станції побачили, як до підприємства під'їхали п'ять бойових машин піхоти (БМП) і оточили бетонний паркан. БМП заблокували в'їзд на підприємство, а потім на територію увірвалися озброєні автоматами солдати.

Потім солдати спробували заправити водою дві армійські автоцистерни. Однак цього зробити їм не вдалося, оскільки через несанкціонованого доступу тиск в системі різко впало, і машиніст станції відключив подачу води.

На місце інциденту за викликом керівництва приїхали співробітники поліції, яких солдати не пустили на територію підприємства, і представники військової прокуратури, в управління якої в підсумку вирушили військовослужбовці. Через деякий час на водопровідну станцію повернувся капітан з метою отримати розписку про відсутність претензій.

В адміністрації Мулінського району заявили, що зазначений інцидент насправді був військовими навчаннями. У військовій прокуратурі не стали коментувати подію, зазначивши, що опитують всіх учасників, і перевірка інциденту не завершена.

Видання зазначає, що мулінський "Житлосервіс" постачає питну воду військовим і судиться з Міноборони РФ, стягуючи борги за послуги з водопостачання та каналізації. При цьому саме підприємство також заборгувало структур Міноборони за електроенергію.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли чергову законодавчу ініціативу РФ по захороненню останків Леніна.