RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як дворову дівку: з'явилася реакція екс-директора української бібліотеки у Москві на судовий вирок

Екс-глава Бібліотеку української літератури Наталія Шаріна, яку сьогодні, 5 червня, Міщанський суд Москви засудив до чотирьох років ув'язнення умовно, за поширення екстремістської літератури, назвала справу проти неї і вирок суду "політичними".

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

"Через десятиліття це будуть згадувати, як "справу лікарів" і 37 рік", - зазначив Шаріна.

Крім того, вона порівняла себе і своїх співробітників з "дворової дівкою", яку "штовхають, штовхають, все обличчя у кров розбили, і все ніяк не могли зупинитися".

Як повідомляє DW, міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає висунуті Шаріній звинувачення необгрунтованими і політично мотивованими, а рішення суду таким, яке демонструє повну зневагу російської юстиції до принципу верховенства права і свідчить про відсутність незалежності судової гілки влади в РФ.

Адвокат колишнього директора української бібліотеки Іван Павлов заявив, що буде домагатися виправдувального вироку для Шаріної. На його думку, 16 з 24 книг, які знайшли в бібліотеці, було підкинуто, оскільки на них не було штампу установи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що екс-директору Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній під час конвоювання зламали хребет.