RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Тимчук розповів, як влаштувати Путіну велику кров у відповідь на вторгнення в Україну

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що Україні не зможе військовим шляхом перемогти Росію.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо порівнювати і за кількісним складом, і за технічним оснащенням російську і українську армії – у нас шансів дуже мало", - сказав експерт.

Він озвучив два шляхи щодо протистояння російської агресії: нанесення максимального шкоди військам РФ і побудова потужної системи територіальної оборони. За його словами, проросійські бойовики повинні розуміти, що в Україні "створена база партизанської війни, що кожен крок по українській землі буде обертатися для росіян великою кров'ю".

Тимчук зазначив, що зараз не можна прорахувати поріг неприйнятних для Росії військових втрат. Він привів у приклад війну у В'єтнамі, коли у США було достатньо ресурсів для продовження військових дій, але через напругу в суспільстві вони згорнули операцію.

"Який цей поріг для Путіна – зрозуміти абсолютно неможливо. Буде це 50 тисяч солдатів або 150 тисяч – сказати не можна", - каже нардеп.

Він вважає, що в Україні потрібно використовувати так звану швейцарську модель – із зберіганням вдома стрілецької зброї та створенням бази партизанської війни.

Читайте повну версію інтерв'ю Дмитра Тимчука для "Апостроф": "Якщо Путін піде на відкрите вторгнення в Україну, залишиться два шляхи".