RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії визнали, що Путін їздив на поклін до Європи

Керівник програми "Російська внутрішня політика і політичні інститути" Московського Центру Карнегі Андрій Колесников розповів про тактику Кремля щодо європейських лідерів.

"Стратегії немає — є, в кращому випадку, тактичні кроки. А ще краще сказати, ситуативні кроки, реактивні", - заявив Колесніков в інтерв'ю "Апострофу". При цьому він додав, що ставки Росії на політиків у США та Європі, не принесли очікуваних результатів.

"Тому треба або шукати нових ворогів (а чого-то вони ніяк не можуть знайтися всерйоз), або трохи пом'якшити риторику", - вважає аналітик. Він зазначає, що поки риторика дійсно пом'якшена, про що свідчать зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з головою дипломатії ЄС Федерикою Могерини і візити Путіна до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

"Путін поїхав до Макрону, фактично на уклін. І вів себе надзвичайно пристойно, чого не скажеш про Петербурзький міжнародний економічний форум, інтерв'ю там Мегін Келлі. Але в Парижі він навмисно не реагував на уколи Макрона, вів себе тихо, не відповідав на словесні провокації", - каже Колесніков, додаючи: "Значить, йому потрібно було встановити якісь мінімально нормальні відносини з новим обличчям Європи, з людиною, яка буде займатися перезапуском Європейського проекту".

Читайте повну версію інтерв'ю з Андрієм Колесниковим для "Апостроф": "Кремль поставив Україну на паузу, а між Росією і США шизофренія".