RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У РФ помер засуджений за вбивство журналістки, яка жорстко критикувала Путіна

В одній з російських виправних колоній помер засуджений за організацію вбивства журналістки Анни Політковської Лом-Алі Гайтукаєв.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Як передає "Кавказький вузол", Гайтукаєв помер виправної колонії №5 у Вологодській області 10 червня. Племінник Гайтукаєва завив, що його родича в колонії били. За фактом побиття адвокати безуспішно намагалася порушити справу в 2015 році.

3 листопада 2015 року Гайтукаєва помістили в лікарню, де йому діагностували інвалідність другої групи, а також цироз печінки. За словами адвокатів, хвороба їх підзахисного могла послужити підставою для звільнення від покарання.

Лом-Алі Гайтукаєв був засуджений до довічного ув'язнення.

Анну Політковську вбили в під'їзді свого будинку 7 жовтня 2006 року. Вона відрізнялася різкою критикою на адресу політичного режиму в РФ, зокрема, Володимира Путіна і Рамзана Кадирова.

Організатором вбивства суд визнав чеченського кримінального авторитету Лом-Алі Гайтукаєва, а безпосередніми виконавцями — Ібрагіма, Джабраїла і Рустама Махмудових. Співучасником вбивства суд визнав колишнього співробітника міліції Дмитра Павлюченкова. У вересні минулого року "Росбалт" писав, що в силу стану здоров'я Павлюченков може не дожити до кінця свого тюремного терміну.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в РФ вбили головного редактора одного з регіональних видань, яке висвітлювало корупцію.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія