RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Можна брати голими мощами: російська журналістка висміяла чергу у Москві

Російська журналістка "Радіо Свобода" Олена Риковцева здивувалася величезній черзі, яка вишикувалася в Москві до мощів Миколая Чудотворця.

"Ось ви коли стоїте на Якиманській набережній, ви бачите перед собою тільки шматочок цього кошмару. Не знаю, чи передає знімок, але від одного моста до іншого, від Кримського, до Патріаршого - це нескінченний ланцюг людей", - написала вона у Facebook.

За її словами, люди, зафіксовані на знімку, відстоять 12 годин.

"Черга починається далеко-далеко від того місця, яке перед вами, вона починається від метро Фрунзенське. І закінчується у храмі Христа Спасителя, де ось ці стражденні досягнуть своєї мети. Вони прикладуться до мощей Миколая Чудотворця, частку яких їм доставили з італійського міста Барі ", - продовжує Риковцева.

Вона нагадала, що згідно з даними ВЦИОМ, 72% росіян мріють прикластися до цих мощей.

"І за ціною вони не постоять. Тобто саме постоять, тому що ціна - це півдоби стояти під палючим сонцем чи під проливним дощем, під червневим московським снігом. Росія. Двадцать перше століття. 72 відсотки. Такий народ можна брати голими мощами", - підсумувала журналістка.

Нагадаємо, раніше у соціальних мережах висміяли російського президента Володимира Путіна, який 24 травня в приклався до мощей святителя Миколая Чудотворця.