RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії назвали можливу причину масштабних протестів проти Путіна

Кремль може спровокувати масові протести блокуванням або масштабним обмеженням інтернету в Росії, що неминуче відбудеться вслід за забороною популярних сайтів і сервісів.

Таку думку висловив у своїй колонці на "Аапострофі" російський фінансист і блогер Слава Рабинович, коментуючи спробу Роскомнадзору заблокувати месенджер Telegram.

За його словами, забороною Telegram російська влада продовжує повзучий наступ на вільний інтернет.

"Вони розуміють, що не можна заборонити всі відразу і в один день, якщо заборонити інтернет - народ на вулиці вийде. Вони роблять це повзучим чином. В кінці минулого року вони заборонили соціальну професійну мережу Linkedin. Це був пробний крок. Вони так подивилися, що ніхто не обурювався, ніхто не вийшов на вулицю, значить, можна буде вирубати ще щось. За цією схемою вони поступово вирубують різні сервіси. Зараз, мабуть, настала черга Telegram ", - заявив Рабинович.

За його словами, все це увінчається черговою фазою "повзучого" перевороту - операцією з інавгурації Путіна у 2018 році.

Рабинович вважає, що влада боїться інтернету як такого, тому хоче його повністю заборонити. "Путін ніколи не розумів і не розуміє, як користуватися інтернетом. Все, чого вони не розуміють, вони вважають небезпечним для їх режиму. Їх у школі КДБ не вчили, що робити з інтернетом", - зазначив блогер.

На його думку, повне відключення інтернету в Росії або спроба цього може спровокувати масовий виступ проти влади.

"Якщо вони вирубають весь інтернет, то пошкодують про це набагато раніше, ніж якби у них почалися серйозні проблеми при наявності інтернету. Думаю, що з 146 мільйонів населення Росії знайдеться критична маса, щоб влаштувати цим бандитам дуже веселе життя, якщо інтернет буде відключено взагалі. Відключити інтернет навіть у сучасній путінській Росії неможливо - вся економіка країни прийде в повний хаос ", - підсумував російський фінансист.

Докладніше про перспективи заборони Telegram в Росії читайте в колонці Слави Рабіновача "Путін боїться: в Росії готують нові заборони у інтернеті", яка опублікована на "апостроф".