RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Волонтери повідомили про арешт полковника ГРУ, причетного до загибелі рейсу MH17

10 травня 2017 року Москві правоохоронці затримали чинного полковника Головного розвідувального управління Генштабу РФ, члена "ради командирів Союзу добровольців Донбасу" Василя Гераніна, співучасника і ключового свідка у справі про знищення 17 липня 2014 року рейсу MH17 на сході України.

Про це повідомили волонтери InformNapalm.

Василь Геранін (справа), 2003 р.

На їхню думку, ознаки затримання Гераніна вказують на реалізацію спецоперації ФСБ з зачистки й ізоляції свідків терористичного акту РФ проти світової спільноти.

Так, підставою для затримання стало те, що Геранін нібито перевозив в своєму авто осколковий боєприпас для 40-мм підствольного гранатомета ГП-25, крім того, потім за місцем проживання Геранін виявили кілька одиниць вогнепальної зброї. У затриманні та обшуках брали участь співробітники ГИБДД і поліції, але інсценування і спосіб затримання схожі на сплановану операцію ФСБ, відзначають волонтери.

На даний момент затриманий знаходиться під слідством у СІЗО.

З ГРУ Гераніна звільнили заднім числом.

Як нагадали волонтери 20 липня 2014 СБУ опублікувало перехоплення доповіді бойовика Ігоря Безлера Василю Гераніну про збитий літак рейсу МН17.

Відзначимо, представники Міжнародної слідчої групи встановили 120 осіб, які причетні до катастрофи Boeing рейсу МН17 на Донбасі 17 липня 2014 року