RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Головний дипломат Путіна відзначився безглуздою заявою про об'єднання Німеччини

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що саме РФ зіграла вирішальну роль в об'єднанні Німеччини.

Про це заявив під час виступу у фонді імені Карла Кербера (ФРН), передає "РИА Новости".

"В цій аудиторії навряд чи варто докладно говорити про те, що саме наша країна відіграла без перебільшення вирішальну роль в процесі об'єднання Німеччини, чого, до речі, до кінця намагалися перешкоджати деякі учасники антигітлерівської коаліції", - сказав Лавров.

Однак далеко не всі користувачі соцмереж погодилися з такою заявою російського міністра.

"Да ви що? Ось і Горбачов став у пригоді? Принципові ви наші з самого чесного Кремля...", "а ролі совка в роз'єднанні і окупації Німеччини брехливий кінь не згадав?", - пишуть користувачі в коментарях під відповідною публікацією "РИА Новости" в Twitter.

Нагадаємо, Німеччина в 1945 році була розділена на три західні зони окупації під управлінням Англії, Франції і США, а також східну зону під управлінням СРСР. У 1949 році територія під окупацією західних держав утворилася в ФРН, а територія під окупацією СРСР – НДР.

У 1961 році НДР (формально, а реально – СРСР) прийняла рішення відгородитися від ФРН укріпленнями, які потім отримали назву Берлінська стіна. Одним із завдань Берлінської стіни було стримування потоку біженців з НДР у ФРН. За різними даними при спробі втекти через Берлінську стіну загинули від 125 до 1245 осіб.

Берлінська стіна впала в 1989 році, а в 1990 році НДР припинила існування, ставши частиною ФРН. Однією з основних причин об'єднання Німеччини було ослаблення в Східній Європі позицій СРСР, який до того моменту вже фактично програв холодну війну.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Лавров визнав, що РФ вплуталася в конфлікт на Донбасі.