RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Захоплення повстанцями військової бази у Венесуелі: з'явилися подробиці

У місті Валенсії (штат Карабобо, Венесуела) група повстанців здійснила напад на військову базу "Фуерте Парамакай".

Про це повідомляє Associated Press.

Так, невелика група озброєних штурмовими гвинтівками чоловіків у камуфляжній формі, які назвали себе бійцями 41-ї бригади Валенсії, захопила військову базу, а також випустила відеозвернення, в якому заявила про заколот у Валенсії.

У відеоролику люди у військовій формі зі зброєю заявили, що вони - "повстанці штабу Карабобо", а також попередили, що всі, хто відмовиться приєднатися до них, будуть "військовими цілями".

"Ми оголошуємо про законне повстання. Ми доводимо до відома, що це не державний переворот. Це громадська і військова дія, спрямована на відновлення конституційного порядку, а також на порятунок країни від повного руйнування і припинення вбивства нашої молоді і наших сімей", - сказано у зверненні.

Групу очолює людина, що називає себе капітаном Хуаном Кагваріпано, який знаходиться у розшуку з 2014 року "за підтримку дисидентського руху".

Військові оперативно взяли під контроль ситуацію на базі. Повідомляється, що після терористичної атаки влада провела кілька арештів. Про постраждалих інформації немає.

Інцидент був розцінений владою Венесуели як терористичний акт.

Нагадаємо, раніше спецслужби Венесуели викрали двох лідерів опозиції - Леопольдо Лопеса і Антоніо Ледесма.