RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Украине объяснили причину, по которой воюет Путин

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що російський президент Володимир Путін воює через відсутність у нього інших проблем і бажання відновити Радянський Союз.

Про це Арестович повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"От у світі таке бурління йде. У цьому бурлінні практично скрізь є Росія. Володимир Володимирович ходить по великій карті, рухає фішки і йому добре. Звичайно, не так добре, як могло б бути, але, в принципі, добре. А, крім того, величезне море силовиків це все підпихає", - говорить експерт.

Він зазначає, що російські ліберали не задоволені санкціями. А військове начальство, якому вдалося заробити купу грошей на війни в Чечні, Південній Осетії, Молдові та інших країнах, підтримують прагнення російського президента воювати.

"Вони тащаться від того, що відбувається, від самої гри. Всі при роботі, всі заробляють бабки. У офіцера ФСБ або російської армії імперська ж свідомість. Що йому робити по життю, якщо армія не воює? Імперія повинна воювати, просуватися і завойовувати. А тут Володимир Володимирович дає можливість. Ура, давайте, клас!", - пояснює Арестович.

У цьому контексті він вказує на плани росіян з приводу захоплення Білорусі.

"Ось вам і Білорусь. Білорусь – взагалі "наша споконвічна земля", це ж Русь, просто біла, потрібно забрати. Не забрати, так впливати. А на шаховій дошці який це вдалий хід. Ми погрожуємо одночасно Польщі, країнам Балтії та Україні. Це сильний хід, відразу три шаха в різні сторони, три загрозливі фігури – клас", - говорить він.

Також експерт нагадує, що у Путіна не залишилося жодних побутових проблем і йому просто нічим зайнятися.

"А для цієї людини розвал Радянського Союзу був головною геополітичною катастрофою 20 століття і головною особистою трагедією. Він про це прямо заявляв – особиста трагедія. І ось ви маєте трагедію, яка болить і не збирається вас відпускати, і маєте всі ресурси для того, щоб з цією трагедією розібратися. Що буде наступним кроком? Він починає відновлювати Радянський Союз", - пояснює Арестович.

Читайте також повний текст інтерв'ю експерта "Апострофу": "В Америці усі тільки й чекають, щоби Путін ввів нові війська в Україну - Олексій Арестович".