RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Названо суперника Путіна, який реально загрожує його владі

Враховуючи ряд політичних перемог, численні зв'язки з олігархами і в ФСБ, а також стрімке розширення впливу "Роснафти", главу компанії Ігоря Сєчина можна назвати другою за величиною людиною в Росії після президента Володимира Путіна.

Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики відзначають, що Путін відчуває все більшу загрозу з боку різних груп в Росії. У той же час заради задоволення своїх амбіцій Сєчин стає одним з головних двигунів, що стоять за цими групами.

На думку експертів, олігарх з його союзниками і широким впливом може виявитися занадто сильним для Путіна суперником, а його падіння може загрожувати стабільності Росії в цілому.

Аналізуючи повідомлення російських ЗМІ, розвідка США відзначає, що Путін створює навколо себе коло з впливових прихильників. Серед таких називаються глава Чечні Рамзан Кадиров, голова Ростеху Сергій Чемезов, помічник президента Владислав Сурков, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, фінансист Юрій Ковальчук та інші. Аналітики припускають, що Путін може зміцнити "Газпром", поставивши на чолі нього політично сильного Медведєва. Не варто забувати і про те, що Путін розвиває Національну гвардію, яка підпорядковується тільки йому і може стати противагою ФСБ.

"В цілому, Сєчин і "Роснафта" – це частина більш великої боротьби за владу всередині Кремля. Росія все більш і більш нестабільна, і тому Путіну все частіше загрожує небезпека опинитися віч-на-віч з реальним політичним супротивником, який може загрожувати його правління", - йдеться у звіті.

У зв'язку з цим аналітики не виключають, що поширення впливу Сєчин і протистояння між "Газпромом" та "Ронафтою" можуть стати провісниками політичних загроз для Путіна.

Докладніше читайте в матеріалі на "Апострофі" – "Путін в небезпеці, у нього з'явився серйозний суперник в Кремлі - приватна розвідка США".