RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Відомий політолог вказав на хитрий план Путіна щодо миротворців на Донбасі

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що Кремль говорить про миротворців на Донбасі в якості кроку назустріч Заходу, сподіваючись на зняття найбільш жорстких санкцій, але в дійсності хоче залишити за собою вплив на ОРДЛО.

Про це повідомив політолог в інтерв'ю "Апострофу".

"Так ось, Москва починає торгуватися – йти з Донбасу повністю вони не хочуть, але от як би це крок назустріч Порошенко, назустріч Заходу. Миротворці – але на наших умовах. Є певне підступність. Чим привабливий цей план – якщо буде дійсно припинення вогню, а це цілком залежить від Москви, тому що весь час перестрілки ініціюються з тієї сторони, то перестануть гинути люди. Це такий миролюбний крок. А підтекстом цього плану є анексія територій, відмова від таких пунктів Мінських угод, як виведення російських військ або передача кордону під контроль України", - сказав Піонтковський.

Він нагадав, що Конгрес США незабаром може опублікувати звіт про фінансові ресурси російської еліти в американських банках, а потім накласти арешт на ці гроші.

"Врешті-решт, їм же пред'явлений ультиматум, і якщо вони не виконають умови Конгресу США, то всі мільярди російських керівників будуть заарештовані. От вони і хочуть звільнитися пом'якшенням санкцій – це їхня відповідь на ультиматум. Мовляв, з Донбасу ми не підемо, але ми пропонуємо таку мирну затію і йдемо вам назустріч. У цьому вся облудна гра Кремля", - каже політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Україна поверне Донбас не війною, а Путін почав торги - Андрій Піонтковський".