RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії розігрався справжній скандал навколо встановлення погруддя Сталіну в коледжі

У Новосибірську (РФ) колектив технічного коледжу імені Покришкіна виступає проти ініціативи влади встановити бюст радянському диктатору Іосфіу Сталіну на території навчального закладу.

Про це пише "Тайга.інфо".

Директор коледжу Галина Талюкіна написала листа меру міста Анатолію Локотю, в якому назвала причини, за якими бюст вождя не повинен з'явитися на території навчального закладу.

"Не применшуючи заслуг Сталіна перед державою, не можна забути про трагічні сторінки історії, пов'язані з його ім'ям, події, які торкнулися досить великої кількості сімей не тільки Новосибірська, а й усього СРСР", - написала вона.

Також директор зазначила, що за життя у Сталіна були неоднозначні і складні відносини з маршалами Жуковим, Рокосовським, Покришкіним, чиї бюсти вже стоять в меморіально-історичному парку на території коледжу.

28 вересня в Новосибірську відбудеться повторний розгляд пропозиції ініціативної групи про розміщення пам'ятника Сталіну. У свою чергу сталіністи не розуміють, навіщо мерія пропонує їм встановити бюст всупереч бажанням колективу коледжу і вважають, що їх годують порожніми обіцянками.

Як повідомляв "Апостроф", автор нового бюста Сталіну Зураб Церетелі розбурхав мережу висловлюванням про радянському диктаторові.