RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Путіна з обуренням відреагували на визнання Україною Росії країною-окупантом

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков з невдоволенням відреагував на прийняття парламентом України проекту "Закону про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Про це повідомляє УНІАН.

"Цей закон, точніше поки що законопроект, наскільки ми розуміємо і маємо інформацію, носить досить декларативний характер. Там міститься стаття, де РФ називається агресором, і також там не міститься жодної згадки про Мінські домовленості. Чисто з юридичної точки зору, безумовно, таке формулювання ні де-юре, ні де-факто не може бути для нас прийнятним", - говорить прес-секретар Путіна.

Він вважає, що формулювання про РФ як про державу-агресора суперечить Мінськими угодами, оскільки такий "дефініції в Мінських домовленостях немає, і російська сторона є підписантом, а саме – гарантом цих Мінських домовленостей".

За словами Пєскова, президент України Петро Порошенко, підписавши в Мінську відповідну декларацію, "погодився з цим".

"Така юридична суперечність має місце, і ми це констатуємо", - говорить прес-секретар президента РФ.

Також Пєсков сказав, що продовження особливого статусу для ОРДЛО є важливим, оскільки закінчення терміну дії попереднього закону викликало у всіх занепокоєння.

Крім цього він додав, що РФ зберігає свою прихильність Мінськими угодами і все так само вважає ці домовленості безальтернативним фундаментом, на основі якого можна намагатися виходити "на намітки врегулювання".

Як повідомляв "Апостроф", з'явився поіменний список депутатів, які голосували за законопроект про реінтеграції Донбасу.