RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Розвідники із США розповіли, яких суперників найбільше боїться Путін

Президент РФ Володимир Путін запропонував на розгляд Держдуми законопроект, який наділить Нацгвардію повноваженнями по захисту губернаторів і важливих регіональних підприємств, що свідчить про недовіру глави Кремля до російським спецслужбам.

Про це повідомляється в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Бажання Кремля зробити Національну гвардію дивиться за керівництвом регіонів свідчить про те, що Путін не відчуває довіри до інших служб безпеки. Такі зусилля по розширенню впливу – ще одна ознака зростаючої недовіри Путіна до спецслужб Росії, які можуть потенційно стати суперниками його режиму або посилити конфлікт регіонів з Кремлем", - зазначили в Stratfor.

Аналітики вважають, що недавні політичні і економічні потрясіння стали причиною сумнівів Путіна щодо лояльності губернаторів, бізнес-класу і служб безпеки. Також глава РФ нещодавно звільнив ряд губернаторів через низькі економічні показники регіонів і потурання акцій опозиції.

"Але якщо закон буде прийнятий, він поставить особисту армію Путіна – підпорядковується йому безпосередньо над лідерами та підприємствами для їх захисту, а також для стеження за ними і потенційно для їх затримання. І, додатково до всього, регіонам доведеться самим платити за цю захист з місцевих бюджетів", - пишуть експерти.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У Путіна з'являються небезпечні суперники, він підсилює особисту армію - приватна розвідка США".