RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Reuters вказало на провал плану Путіна по оновленню політичної еліти

На тлі підготовки до четвертого президентського терміну Володимир Путін почав очищенню старої російської політичної еліти, заявивши, що він дає дорогу молодим людям "з вогнем в очах". Однак, як показує аналіз, в цьому плані йому вдалося домогтися вельми обмеженого прогресу.

Про це пише агентство Reuters.

Як показує аналіз агентства, вік співробітників російського уряду, верхньої та нижньої палат парламенту, Ради безпеки і адміністрації президента в середньому на три роки вище, ніж на момент початку поточної каденції Путіна в 2012 році.

Reuters порівняло особисті дані 784 нинішніх регіональних губернаторів, членів верхньої та нижньої палат парламенту, уряду, Ради безпеки і адміністрації президента, з особистими даними 768 чиновників, які перебували при владі в травні 2012 року.

Із 784 чиновників 314 осіб змінили посади за останні два роки, в той час, як в травні 2012 року даний показник становив 368 осіб.

Середній вік топових чиновників РФ зріс з 52,6 років в 2012 році до 55,5 років. Звертається увага, що в Раді безпеки, де головує особисто Путін, середній вік чиновників залишився на рівні 60,4 років.

В адміністрації президента середній вік співробітників становить 57 років у порівнянні з 53,2 років в 2012 році, а в Державній Думі середній вік зріс майже до 53 з 51 року порівняно з п'ятьма роками раніше.

"Є схожість з епохою (радянського лідера Леоніда) Брежнєва в тому, що ми потрапили в згубну стабільність, з якої немає виходу", - сказав агентству російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Для Путіна немає ніяких ризиків, тому що система працює і підпорядковується йому. Існують ризики для країни та економіки. Модель стабільності підкріплюється системою лояльності та корупції. За межами Москви, яка багата, спостерігається застій", - додав Орєшкін.

Детальніше про регіональну політику Володимира Путіна читайте в матеріалі "Апостроф": "В Путіна з'являються небезпечні суперники, він посилює особисту армію - приватна розвідка США".