RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Псевдоісторія та боротьба з комплексами: В РФ розповіли, які книги читають у Кремлі

Управління справами президента РФ придбала 656 книг, серед яких зустрічаються досить неоднозначні видання.

Про це пише російський журналіст Дмитро Биков в статті для видання "Нова газета". Документ з повним переліком книг, які закупило відомство, можна знайти тут.

Зокрема, в цьому списку присутній ряд книг російського громадського діяча і публіциста Миколи Старикова, а також хрестоматії його авторства: "Неоголошена війна. Росія у вогняному кільці", "Як зраджували Росію", "Сталін. Згадуємо разом" та інші.

"У всіх цих книгах бідну, але могутню Росію ображає поганий Захід на чолі з англосаксами. Він підкуповує лібералів, яких добра, але грізна Росія тиснула спочатку колінами, а потім, піднявшись з колін, чобітьми", - пише Биков.

Зазначимо, що сам Старих не є професійним істориком, але незважаючи на це написав ряд книг на історичну тематику. Однак самі історики неодноразово критикували дані твори за відсутність документальних фактів, конспірологію, заперечення очевидних історичних фактів, а також за ангажованість і орієнтованість на публіку, яка абсолютно не тямить в історії. Додамо, що людей Похилого віку є затятим прихильником президента РФ Володимира Путіна, критиком лібералізму і політики Заходу, а також нібито відстоює традиційні цінності.

Також Управління справами президент РФ замовило книжки з психології: "На шматки комплекси! 140 прийомів щасливого життя", "Психофілософія 2.0. Книга для тих, хто втомився боятися", "Процвітання. П'ять елементів щастя", "Психологія мас. З передмовою Миколи Старикова", "Психологія совісті: вина, сором, розкаяння" та інші.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Микола Старіков заявив, що Адольф Гітлер боровся за інтереси американських інвесторів.