RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Перші у списку підозрюваних: екс-депутат Держдуми, висловився про "російський слід" у резонансних вбивствах в Україні

Представники Росії є головними підозрюваними у ряді гучних замовних вбивств на території України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

"Я знаю, але тим не менш є об'єктивні речі. В даному випадку я в це вірю. Просто є резонансні вбивства, які, безумовно, не йдуть на спад, а взагалі цей рік був особливо в поганому сенсі слова це "урожайний". Але це резонансні вбивства, гучні, однак їх дуже мало у відсотковому відношенні. Україна – небезпечна країна в цілому, в цілому дуже високий рівень кримінальної активності. Але загальний кримінальний тренд йде на спад, а резонансні вбивства дійсно відбуваються – тому що країна воює. Є відома фраза: те, що у вас параноя, це ще не означає, що за вами не стежать. Те, що людям зручно звинувачувати Росію, ще не означає, що це не Росія, яка стоїть поруч з цих історій", - каже Пономарьов.

"Чи вірю я в те, що, грубо кажучи, склад зброї злетів на повітря через те, що хтось кинув недопалок? Ні, я в це не вірю. Я вважаю очевидним (тим більше, що кілька однакових подій було в різних частинах країни), що це – диверсія. А ось хто вчинив диверсію? Солдатів НАТО? Зрозуміло, що це зробив той супротивник, з яким ви воюєте. Тут лінія міркування очевидна. По замовних вбивств теж, відповідно, відпрацьовуються різні версії. Якісь версії відразу лежать на поверхні, і вони озвучуються. Де-то незрозуміло, і це озвучується не відразу. Але тим не менш резонансні вбивства, як правило, дійсно пов'язані з політикою, з безпекою. І, на жаль, мої співвітчизники - перші підозрювані у списку", - додав російський політик.

Щодо справи про вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, Пономарьов зазначив, що його довели до логічного кінця.

"Я можу відповідати за те, в чому я безпосередньо брав участь. В цій справі я брав участь. Я працював разом з прокуратурою. Допомагав чим міг. Справа доведена до логічного кінця", - підкреслив Пономарьов.

Також він звернув увагу на складність з розкриттям вбивств, якщо за ними стоять спецслужби.

"Просто можу сказати: а як в принципі розкривати замовні вбивства? Адже вбивцю ловлять тоді, коли він якось з жертвою, по-перше, пов'язаний, а, по-друге, за мотивом. Коли ви за гроші комусь замовляєте вбивство, і взагалі немає ніякого взаємозв'язку одного з одним, такі вбивства розкриваються вкрай рідко. Навіть якщо це чистий бізнес. А тут ще й спецслужба в цьому участь", - каже колишній російський депутат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У системі, створеній Путіним, є особливо небезпечні люди - Ілля Пономарьов про вбивства в Україні та слід Кремля".