RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Безліч внутрішніх проблем: у США попередили про серйозні труднощі для Росії в 2018 році

У 2018 році перед Росією постане безліч внутрішніх викликів, передусім, в економічній сфері.

Про це йдеться в прогнозі американської компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Погіршення економічного становища Росії стане однією з найбільших труднощів. Після офіційного виходу з рецесії цього року країна зануриться в тривалий період стагнації. Майже рекордна кількість банків зазнає банкрутства, регіональна влада не виконує свої фінансові зобов'язання, все більше і більше компаній потребують порятунку. Ці проблеми будуть тягнути в Кремля фінанси, підривати його фонди добробуту і змусять уряд РФ взяти в борг не менше 18 млрд доларів за кордоном", - пишуть аналітики.

Відзначається, що пошук фінансування може ускладнитися через санкцій США, але Росія може знайти альтернативи в Азії або на Близькому Сході.

"У будь-якому разі фінансові труднощі занадто великі для Москви. Кремлю доведеться дозволити деяким підприємствам, банкам і, можливо, навіть регіональним урядам оголосити дефолт, поки він намагається уникнути дестабілізації політичної системи напередодні президентських і регіональних виборів наступного року", - вважають у Stratfor.

Експерти звертають увагу, що на президентських виборах Володимира Путіна немає реального конкурента, хоч у суспільстві зріє невдоволення його політикою.

"Тим не менш правляча партія "Єдина Росія" розуміє, що потужна хвиля протестних рухів, особливо серед молодих росіян, вимагає від неї нової стратегії. Кремль із цією метою запустить свіжу інформаційну кампанію, яка повинна зачепити молодь і спробувати активізувати електорат. І коли Путін, найвірогідніше, буде переобраний на ще один термін, його адміністрація буде використовувати цю перемогу, щоб відновити віру в його легітимність", - констатують аналітики.

Як повідомляв "Апостроф", "Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники - приватна розвідка США".