RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал навколо Майдану в підручниках історії Росії отримав продовження

Доктор історичних наук РФ Олег Волобуєв, підручник з історії якого направили на додаткову експертизу через іменування Майдану в Києві революцією, заявив, що навчальний посібник успішно пройшло необхідні експертизи і було рекомендовано Міністерством освіти Росії, тому всі звинувачення є безпідставними.

Про це повідомляє російський ресурс Znak.com.

Йдеться про підручник "История России: начало XX — начало XXI века" під авторством Олега Волобуєва, Сергія Карпачова і Петра Романова, випущеному видавництвом "Дрофа".

У своєму відкритому зверненні до міністра освіти РФ Ольги Васильєвої Волобуєв пише, що він і його колеги зазнали "широкомасштабним нападкам в ЗМІ у зв'язку з поширенням спотвореної інформації про згаданому підручнику". Історик наголошує, що в 2015 році зазначений підручник пройшов наукову історико-культурну експертизу в Російському історичному товаристві, педагогічну експертизу — в Російській академії наук, суспільну — в Російському книжковому союзі, і потім був включений у федеральний перелік підручників, рекомендованих до використання для шкільного навчання.

"Можу з упевненістю заявити, що в підручнику „История России: начало XX — начало XXI века“ немає жодної фрази, що носить провокаційний характер. Формулювання щодо українських подій, узята з першого видання 2015 року і представлена в публічному полі як сумнівна, була використана у вихідному тексті виключно як частину усталеного виразу „кольорова революція“, - зазначив Волобуєв.

Він додав, що загальна оцінка подій 2014 року в Україні носить у підручнику виключно негативний характер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одному з російських підручників Татарстан вказали як незалежну республіку.