RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Росії розповіли, як Собчак може створити Путіну проблеми

Кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак повинна скористатися своїм законним правом і подати до Верховного Суду РФ позов проти Центральної виборчої комісії з приводу незаконної реєстрації кандидатом в президенти Володимира Путіна.

Про це у своїй колонці для "Апострофа" пише російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

"Мене цікавить суть питання, а вона полягає в тому, що до Верховного Суду такий позов проти незаконної реєстрації Путіна В.В. як кандидата можуть подати тільки так звані належні позивачі. І якщо належні позивачі в особі членів Ради Федерації, депутатів Держдуми або глав регіонів, за великим рахунком, всі є в тій чи іншій мірі членами путінського ОЗУ й таких позовів подавати не будуть, то єдине вікно можливостей, яке збільшує кількість цих належних позивачів, - це період після офіційної реєстрації кандидата і до дня виборів. Тепер раз на шість років є вікно можливостей тривалістю приблизно в місяць, коли такий позов може бути поданий офіційно зареєстрованим кандидатом", - зазначає Рабинович.

За словами фінансиста, Верховний Суд може прийняти одне з двох рішень.

"Ще більше мене цікавить те, що ми хочемо отримати від Верховного Суду офіційне рішення на підставі позову. І воно може або повторювати рішення Конституційного Суду від 1998 року і Верховного Суду від 2001 року, що в Росії конституційна межа президентських повноважень для однієї й тієї ж особи становить два терміни поспіль, і, відповідно, президентські повноваження Путіна закінчилися в 2008 році, або ж Верховний Cуд ухвалить інше рішення і тим самим публічно розпишеться в тому, що він більше не Верховний Суд", - упевнений Рабинович.

Якщо суд піде по другому варіанту, то з його рішенням можна буде звертатися в міжнародні суди, які будуть виносити рішення проти Путіна.

Також читайте повний текст колонки Рабиновича на "Апострофі" - Путіну можна створити серйозні проблеми: такий шанс буває раз в шість років.