RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Розгром найманців Путіна в Сирії: в Україні розповіли, якої відповіді чекати від Росії

Росія не залишить без відповіді удар сил міжнародної коаліції по найманцям в Сирії, але він не буде явним.

Про це у своїй колонці на УНІАН пише колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж.

"Що стосується можливої реакції Москви на цю подію, то думаю, не буде жодних прямих відповідей. Але, можна навіть не сумніватися, будуть оперативні дії російської сторони, начебто зовсім не пов’язані з цими втратами. А це означає, що можливі проведення диверсійних і вогневих операцій, які будуть маскуватися під антитерористичні дії, наприклад, під протистояння "Ісламській державі" або іншим терористичним угрупованням", - припускає генерал.

Маломуж вважає, що Росія спробує зменшити свої втрати і значимість цієї події. Також Кремль використає цю ситуацію для дискредитації опонентів, які спробують підняти тему розгрому російських найманців в Сирії.

"Це робитиметься для того, щоб ця історія не отримала резонанс і осуд у російському суспільстві. Адже були вбиті конкретні люди, росіяни… Але для російської влади ця задача не є новою — вона приховує загибель своїх громадян і на території України, те саме вона робитиме й щодо загиблих у Сирії. Росія ніколи не говорить про сотні своїх загиблих та великі втрати за кордоном, аби не підривати свій імідж як потужної держави", - зазначає Маломуж.

Про можливу відповідь Кремля на розгром найманців у Сирії читайте також у матеріалі "Апострофа" - Путін отримав удар і потрапив у незнайому ситуацію: що означає розгром найманців РФ у Сирії.