RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Вибори президента в Росії: проти Путіна подали ще один позов

Верховний суд РФ зареєстрував друге звернення про визнання незаконною реєстрацію Володимира Путіна як кандидата на виборах президента Росії.

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс".

"Матеріал надійшов до суду 14 лютого позивача від адміністративного Федорова Сергія Глібовича. Дата судового засідання поки не призначена", - зазначили у Верховному суді РФ.

Нещодавно з подібною вимогою "визнати незаконним та скасувати рішення Центральної виборчої комісії РФ від 6 лютого 2018 року про реєстрацію Путіна Ст. Ст. кандидатом в президенти Російської Федерації" у Верховний суд звернулася кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак. Судове засідання з розгляду її позову призначили на 16 лютого.

У свою чергу, заступник голови ЦВК Росії Микола Булаїв сказав, що заборона на участь Путіна у виборах президента на даний момент відсутня.

"Ця тема вже давно всіма вивчено та обговорено, тому дивує, що Ксенія Анатоліївна (Собчак) тільки зараз дійшла до того, щоб знову підняти цю тему. Судові рішення з цього питання вже були, є однозначна відповідь - на даний момент заборон на участь у президентських виборах у Володимира Володимировича (Путіна) немає", - сказав Булаїв.

Нагадаємо, про можливість подібних судових позовів проти Путіна заявляв російський фінансист Слава Рабинович в ексклюзивному матеріалі для "Апостроф": Путіну можна створити серйозні проблеми: такий шанс буває раз у шість років