RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Одна надія на Путіна: Шендерович сатиричним постом висміяв істерію навколо Серебрякова в Росії

Російський сатирик Віктор Шендерович прокоментував ситуацію з різкою реакцією в РФ після висловлювання актора Олексія Серебрякова про національну ідею Росії.

Про це сатирик написав на своїй сторінці в Facebook.

"У Росії сьогодні два смертельних ворога – Срібників і Серебряков. Один розікрав всі гроші, виділені на культуру, і залишилося тільки на самому денці, на пару Михалкових і одного Мединського, а інший нас так глибоко образив, що Державна дума впала від обурення свідомість всім списковим складом, і Росія тепер лежить беззахисна, бери хто хочеш. Одна надія на Путіна, але він на бюлетені. Навіть не знаю, що робити", - констатує Шендерович.

Нагадаємо, в 2017 році російського режисера Кирила Серебренникову пред'явили звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі і помістили під домашній арешт. Кримінальне переслідування Серебренникова викликало широкий суспільний резонанс у РФ та за її межами: багато порахували кримінальну справу проти режисера політично мотивованим. У свою чергу, влада РФ дану заяву заперечує.

Як повідомляв "Апостроф", Олексій Серебряков в інтерв'ю російському журналісту Юрію Дудю заявив, що національною ідеєю Росії є сила, нахабство і хамство.