RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Міністр Путіна осоромився зі своїм "племінником" після антикорупційного розслідування росЗМІ

Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін став заперечувати існування свого племінника Романа, про яку він неодноразово писав на своїй сторінці в Twitter, після появи інформації про те, що він і діти генерала ФСБ Сергія Бєсєди не змогли реалізувати великий оборонний проект.

Про це пише російське видання "Новая газета".

Відзначається, що в 2010-2011 роках, будучи представником Росії в НАТО, нинішній віце-прем'єр РФ кілька разів писав у Twitter про "свого племінника" Романа Рогозіна. Зокрема, російський міністр підкреслював, що його племінник служить в групі вертолітників в Чаді і був удостоєний першої бойової нагороди.

Журналісти пишуть, що в 2012 році Роман Рогозін обіймав посаду члена ради директорів Тульського і Ульяновського патронних заводів. Дані підприємства почав займатися Дмитро Рогозін, коли в 2011 році був призначений віце-прем'єром РФ.

У 2012 році Дмитра Рогозіна звинувачували в конфлікті інтересів, оскільки його син Олексій працює заступником директора компанії "Промтехнології", яка випускає гвинтівки Orsis. Тоді віце-прем'єр РФ говорив, що вони з сином "прийняли важке рішення про необхідність йому піти з рідного підприємства". Однак через місяць місце сина Рогозіна в "Промтехнологіях" зайняв його племінник.

Також племінник Рогозіна значився серед членів ради директорів компанії "Фотоелектронні прилади", яка повинна була розробити російські матриці для приладів нічного бачення. Однак, незважаючи на державні інвестиції, за кілька років організувати їх виробництво так і не змогли. На даний момент племінник Рогозіна вже вийшов з керівних органів усіх зазначених компаній.

Журналісти запитали у представника віце-прем'єра РФ про роботу Романа Рогозіна на підприємствах галузі, яку той курирує в уряді.

"У Дмитра Рогозіна немає племінника на ім'я Роман. І взагалі немає племінника", - заявив представник віце-прем'єра Росії.

Він не став пояснювати, якого "племінника Романа" Дмитро Рогозін згадував у Twitter не менше шести раз. Однак після даного питання з Twitter Дмитра Рогозіна стали пропадати публікації з згадкою племінника.

Як повідомляв "Апостроф", Дмитро Рогозін заявив, що санкції проти Росії ніколи не будуть скасовані.