RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Спроба легітимізації виборів: Собчак запідозрили в грі на боці Кремля з гучним позовом проти Путіна

Кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак, яка вимагала визнати незаконною реєстрацію кандидатом на виборах чинного президента Володимира Путіна, повинна подати позов до Конституційного Суду. В іншому випадку до неї виникають питання про співробітництво з Кремлем.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

"І я не розумію, чому Новіков, коли сказано "А" і "Б", ставить під питання доцільність сказати "В"... Від початку позов був поданий, щоб отримати рішення Верховного Суду на папері, щоб всі переконалися, що це повна маячня, і далі рухатися в Конституційний Суд і отримати, можливо, і від нього рішення, яке є повною маячнею. Це відкрило б дорогу для міжнародних позовів до Європейського суду з прав людини, можливо, Комітету ООН з прав людини і так далі. В іншому випадку цей шлях залишиться закритим для всіх громадян Російської Федерації, зацікавлених подавати такий позов", - зазначає Рабинович.

На його думку, відсутність подальших спроб довести в суді незаконність реєстрації Путіна може викликати питання, чи не грає Собчак на стороні Кремля.

"Якщо позов так і не потрапить до Конституційного Суду, можна буде зробити висновок, що він був спробою легітимізації Путіна, оскільки не призвів до зняття його кандидатури з виборів і закінчився на півдорозі. Я очікую від Ксенії Собчак подальшої боротьби", - резюмує Рабинович.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Путіна захистили від Собчак: як ще можна вдарити по главі Кремля.