RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Анексія Криму: ГПУ висунула підозри суддям Конституційного суду Росії

Головна військова прокуратура України в рамках розслідування дій, які призвели до окупації Росією Криму, склала повідомлення про підозру Голови і 18 суддям Конституційного суду РФ у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території і державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, представниками влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків).

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що зазначені російські судді "грубо знехтувавши порядком розгляду та вимогами російського законодавства та міжнародних зобов’язань Російської Федерації, одноголосно визнали таким, що начебто відповідає Конституції РФ нікчемний «договір» між Російською Федерацією і так званою «республікою Крим» про прийняття до складу РФ цього квазіутворення".

Луценко зазначив, що без цього рішення Конституційного суду РФ анексія Криму, яка, за його словами, завдала шкоди Україні в розмірі понад 1 трлн грн, була б неможливою.

"У відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу України, 06.03.2018 за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомлення про підозру разом із пам’ятками про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій на 13 та 19 березня 2018 року, доставлені за місцем роботи підозрюваних (Конституційний Суд РФ, отримав працівник секретаріату Сенякова)", - пише глава ГПУ.

Він додав, що у разі неявки підозрюваних, прокуратура оголосить їх у розшук.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Путін завершить своє передвиборче турне в окупованому Криму.