RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про плани головного дипломата Путіна покинути свою посаду

Нинішній глава МЗС Росії Сергій Лавров, швидше за все, не увійде до складу наступного уряду, який буде сформовано в найближчі місяці.

Про це з посиланням на джерела в МЗС повідомляють російські ЗМІ.

За їхньою інформацією, Лавров піде з поста міністра закордонних справ і не увійде до складу нового уряду, який сформує президент РФ Володимир Путін за підсумками минулих виборів.

За словами джерел, головною причиною відходу Лаврова є втома. Нібито він хотів піти кілька років тому, проте на наполегливе прохання Путіна допрацював до президентських виборів.

На даний момент невідомо, хто займе місце голови МЗС. Повідомляється, що це може бути або один з діючих заступників міністра (частіше за інших називають прізвище Грушко, в 2012-2018 роках представника Росії в НАТО), або людина з іншого відомства, в тому числі, можливо, з адміністрації президента.

Сергій Лавров очолює МЗС з 9 березня 2004 року, коли напередодні президентських виборів Володимир Путін розпустив кабінет Касьянова і запропонував посаду прем'єра Михайла Фрадкова. У 1994-2004 роках Лавров був постійним представником Росії в ООН.

Нагадаємо, що раніше в лютому під час Мюнхенської конференції з безпеки Лавров дозволив собі чергове хамське зауваження по відношенню до України.