RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

В Україні і не тільки: в Росії вказали на ганебні поразки Путіна

Військові авантюри президента Росії Володимира Путіна на Донбасі і в Сирії зазнали фіаско.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, напередодні Чемпіонату світу з футболу, який пройде цього літа в Росії, Путін навряд чи піде на серйозне загострення в одній з гарячих точок.

"Він (Путін - ред.) прекрасно розуміє, що на основних напрямках зазнав поразки. Візьмемо Україну - де його "русский мир" і "Новоросія"? Це ж провалилося. Донбас - це не те, про що мріяв Путін. Пам'ятаєте, у нього був план "Новоросія" із захопленням 10-12 українських областей і він розраховував розв'язати етнічну війну між росіянами і українцями? А йому це не вдалося, і він зазнав величезної поразки. Більшість російського населення в Україні залишилися вірними українській державі і її вибору. це було перша фундаментальна поразка Путіна", - говорить Піонтковський.

При цьому політолог згадав неодноразові заяви російського президента про виведення своїх військ з Сирії і про розгром США сотень найманців з ПВК "Вагнера" 7 лютого: "При першому ж зіткненні з американцями (Путін – ред.) зазнав настільки ганебної поразки, що ні про сам факт бою, ні про трьохсот загиблих взагалі не повідомляється в Москві".

Піонтковський упевнений, що Кремль здатний тільки влаштовувати ядерну істерику, демонструючи відеоролики, де розповідається про можливості Росії знищити США.

"Це відомо вже 50 років. Але також 50 років відомо і про те, що у США теж є зброя. Якщо він може 10 разів знищити Штати, то вони можуть 20 разів знищити Росію", - говорить експерт. Він зазначає, що за останні 50 років керівники США і СРСР не займалися "безглуздим розмахуванням цими самими муляжами атомних бомб". "Це типова поведінка гопника з підворіття: "Ось зараз вріжу фінкою". Ось і вся його зовнішня політика. Але поступово починають з нею розбиратися", - додав співрозмовник.

Повний текст інтерв'ю Андрія Піонтковського читайте на "Апострофі": Світ на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні.