RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путін втрачає важливий важіль впливу на Росію: в США зробили несподіваний висновок

Трагедія в Кемерово і її наслідки показали, що Кремль позбавляється одного з найважливіших інструментів у внутрішній політиці, яким раніше були показові зустрічі президента Володимира Путіна з місцевими жителями і пропагандистські постановочні фотографії.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Уникнення родичів і постановочні фото є поширеними методами Кремля, коли мова йде про внутрішні трагедії і, як правило, мають бажаний ефект в заспокоєнні протестів. Однак на цей раз вони тільки підігріли громадське обурення", - йдеться в звіті.

Ще одним явним фактом, який вказує на втрату контролю Кремлем є стихійні мітинги.

"Демонстрації, організувалися спонтанно в 20 містах, і 15 тисяч протестуючих в Москві, включаючи багато дітей і молоді, змогли зібратися без отримання офіційних дозволів міської влади. За минулий рік населення Росії стало більше політично активним, і ця тенденція збережеться, тому що внутрішні проблеми Кремля продовжують збільшуватися", - впевнені фахівці Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну загрожує провал, Росію охоплює хвиля протестів - приватна розвідка США.