RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Забороніть заодно і "Бітлз": в мережі висміяли заяву Росії про висилку ще 50 британських дипломатів

Офіційний речник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Велика Британія повинна протягом місяця скоротити кількість дипломатичних працівників в Росії більш ніж на 50 чоловік, що викликало бурхливі обговорення в мережі.

Так, на своїй сторінці в Facebook Захарова нагадала про те, що Лондон вислав 23 російських дипломатів, на що Москва відповіла висилкою 23 британських дипломатів.

"Лондон провів кампанію щодо висилки російських дипломатів з країн ЄС і низки інших країн. На це Москва відповіла так: "У порядку відповідний захід британської сторони в місячний термін слід шляхом відповідних скорочень свого персоналу привести сумарну кількість працівників посольства Великої Британії в Москві і генеральних консульств Великої Британії в Росії у відповідність з числом російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які перебувають у тривалих відрядженнях в Великій Британії".

Іншими словами, запропонований паритет. Різниця між чисельним складом понад 50 осіб на користь британської сторони", - також написала вона.

Нагадаємо, 30 березня з Росії почали висилати іноземних дипломатів у відповідь видворення дипломатів РФ з ряду країн.

Також читайте матеріал на "Апострофі" - Це новий етап, може дійти до світової війни: що значить видворення дипломатів РФ.