RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Український генерал вказав на головну невдачу Путіна

Окупація частини територій українського Донбасу не стала для президента Росії Володимира Путіна досягненням, як планувалося спочатку, а перетворилася в явну невдачу, причому у всіх сенсах - економічному, політичному, соціальному.

Про це написав у колонці на "Апострофі" колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Романенко.

"Є філософський закон переростання кількості в якість, і, на мій погляд, це переростання має відбутися для Росії. Перебування в Україні стає невигідно їй в різних аспектах: військовому, економічному, політичному, соціальному і так далі. Тому керівництво Росії, в першу чергу Володимир Путін, шукає вихід із ситуації. З усього, як він вважає, вдалося отримати тільки захоплення Криму. Те, що відбувається на Донбасі, дає тільки негативний результат як на міжнародній арені, так і у внутрішньополітичному житті. Тому треба шукати вихід", - стверджує він.

За словами Романенка, захоплення українських територій - Криму і Донбасу - не допомогло Путіну стати шановним лідером на міжнародній арені і зробити Росію впливовою державою, хоча це було головним завданням.

"Образ Путіна як лідера нації та "збирача земель ", як вони вважають, відбувся. Але не вдається втілити інший образ, до якого він прагне в світі. Йдеться про відновлення політичної ваги Росії, щоб прирівняти її до Радянського Союзу, що дасть Володимиру Путіну можливість стати політичним лідером світового рівня відповідного калібру. Як ми пам'ятаємо, з двох годин виступу Путіна перед Федеральними зборами 40 хвилин, тобто третину, займала демонстрація військового потенціалу Росії. Він закінчив свій виступ словами про те, що нехай спробують тепер не рахуватися з нами. Це означає, що він незадоволений ситуацією, що склалася. Свого часу, коли він кілька разів намагався зустрітися з Бараком Обамою, той йому відмовляв, що було дуже болісно для Путіна. І тоді російський лідер знайшов вихід - їм стало введення військ до Сирії. Таким чином він змусив світових лідерів спілкуватися безпосередньо з ним щодо того, що відбувається на Близькому Сході, і частково цієї мети вдалося досягти. Також треба відверто сказати, що військові дії вони вели більш вдало, ніж коаліція на чолі зі США. Але війна в Сирії не закінчилася, і подальші перспективи Москви там не найкращі", - пояснив свою позицію генерал-лейтенант запасу.

Детальніше читайте в матеріалі Апострофа: Путін шукає вихід з Донбасу: є цікаві сигнали.