RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Боролися до останнього: журналіст розповів, як в Росії знищили українську бібліотеку

Бібліотеку української літератури в російській столиці Москві знищили, незважаючи на активні спроби небайдужих людей врятувати заклад.

Про це у своєму Facebook пише журналіст Роман Цимбалюк.

"За цю Бібліотеку боролися до останнього. Були зустрічі з довіреною особою Путіна перед виборами, яка обіцяла розібратися і допомогти. Захисником була дочка творця танка Т-34 поетеса Лариса Васильєва. Вона померла на початку цього року. Навіть Російська бібліотечна асоціація намагалася щось зробити", - відзначає він.

За словами журналіста, в боротьбі за збереження бібліотеки перемогу здобули російські силовики і називає закриття установи "показовим актом зачистки".

"Але перемогли майори зі Слідчого комітету, які очевидно стали підполковниками і полковниками, після знищення українського "лігва". Тут колись була не просто Бібліотека - це був клуб за інтересами. Показова акція зачистки", - резюмує Цимбалюк.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2015 року російські силовики прийшли з обшуками в Бібліотеку української літератури. Директор бібліотеки Наталія Шаріна була затримана. 5 червня 2017 року колишнього директора Бібліотеки української літератури засудили до 4 років позбавлення волі умовно за кримінальною справою про екстремізм і розтрати.